Marriage Course

Voor wie:

Voor ieder stel dat wil samenwerken en investeren in hun relatie

Waar:

CSG Reggesteyn, aan de Cattelaar 2 in Rijssen

Contact:

Derk of Wilma op 06-53726488 / 06-27062537

Acht avonden in gesprek over wat werkelijk belangrijk is in je relatie. De cursus is voor ieder stel dat wil samenwerken en investeren in hun relatie. Of je nu kort of lang getrouwd bent. De cursus helpt je om je relatie te verbeteren. Ga zeven avonden in gesprek en leg sterke fundamenten. Bespreek samen onderwerpen als: de kunst van het communiceren, conflicten oplossen, kracht van vergeving, ouders en schoonouders, seksualiteit als gave om van te genieten, liefde in actie. 

Cursus data
We ontmoeten jullie graag op CSG Reggesteyn, aan de Cattelaar 2 in Rijssen op de volgende donderdagen:  19 en 26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober en 7 en 14 november 2019. We beginnen om 19.00 uur en de avond is afgelopen rond 22.00 uur. Is het niet mogelijk om al vanaf 19.00 uur aanwezig te zijn? Je kunt eventueel ook om 20.00 uur aanschuiven. Prijs: Gift op vrijwillige basis?

Waarin investeer jij in 2019?
Ga je voor gezondheid, je baan, of staat een ander huis hoog op je prioriteitenlijstje?
Allemaal goede investeringen, maar heb je al tijd vrijgemaakt om je relatie met je man/vrouw verder te verstevigen? In een tijd waarin veel huwelijken niet of nauwelijks stand kunnen houden, omdat we druk zijn met van alles en nog wat moeten we hieraan misschien wel prioriteit geven. Je hebt toch je verantwoording naar elkaar en je kinderen, na je trouwbelofte. Welke rol speelt God noch in jullie relatie? Geef elkaar de kans nog meer uit je huwelijk te halen. Of denk jij dat je dit niet waard bent?
De huwelijkscursus: Een uitdaging om nog meer rendement uit je relatie te halen. meer info op landelijk site www.marriagecourse.nl

Hoe wordt er les wordt gegeven?
De avonden starten met een gezamenlijke maaltijd. Jij zit met je partner aan een eenvoudig gedekte tafel en je waant je in een restaurant. Het is de tijd om de dingen van de dag of week samen te bespreken. Pas na de maaltijd wordt aan de hand van een powerpoint diverse aspecten van het onderwerp van de avond besproken. Tussendoor is er tijd voor een kop koffie en een oefening die je met je partner bespreekt. Elke avond hebben we een kort filmpje met een enquête op straat. Daarnaast presenteren soms ex-cursisten hun ervaring. Kortom, avonden vol afwisseling. Een ingekorte presentatie van de van de tweede lesavond vind je rechts in de rubriek foto's.
Bekijk het eens! Je mag ons altijd bellen of mailen voor meer informatie of liever nog: geef je direct op! Want vol is voor ons niet vol!

De ervaring geschreven door een echtpaar (testimonial)
We lazen in het kerkblad de aankondiging van de marriage course. Mijn vrouw vond het gelijk interessant, maar ik was nog wat terughoudend. Toch hebben we ons opgegeven. De eerste avond kwamen we binnen en er waren een aantal tafeltjes gedekt voor twee, met kaarsjes erop en rozen. Erg gezellig. De avond werd geopend met gebed en een korte inleiding, daarna mochten we eten. Het eten was erg leuk, we konden rustig met z’n tweeën praten, we zaten dus niet bij anderen aan tafel. Zo bleef het de hele avond, gewoon met z’n tweeën aan een tafeltje.
Elke avond ging over een bepaald onderwerp, wat werd besproken. Bij het onderwerp werden ook een aantal filmpjes getoond. Dit waren vooral interviews over het onderwerp in het Engels op straat, ik denk in Londen. Verder waren er ook filmpjes met oud-deelnemers aan de marriage course in Engeland.
Tijdens de avonden moesten er ook opdrachten worden gemaakt, met z’n tweeën. Deze opdrachten maakte je aan je eigen tafeltje, buiten het gehoor van anderen. Ook moest er huiswerk worden gemaakt in de daarvoor bestemde huwelijkstijd. Huwelijkstijd is het woord van deze cursus. Een keer per week moet je een afspraak samen inplannen om iets samen te doen. Echt inplannen, want anders komt het er niet van. Deze huwelijkstijd hoeft niks te kosten, kan ook gewoon thuis op de bank of echt een stuk fietsen. Gewoon echt tijd voor elkaar, zonder afgeleid te worden door kinderen/tv/telefoon etc. Deze opdrachten werden uiteraard niet besproken in de groep, het is echt iets van jullie samen.
Het deelnemen aan de cursus zouden we zo weer doen, niet echt om de onderwerpen, want een aantal waren niet echt bij ons van toepassing, maar wel om het gewoon er voor elkaar zijn. Wat we bevestigd hebben gezien, is dat tijd voor elkaar nemen erg belangrijk is. Investeer tijd in je huwelijk.
Dus, ook al heb je een goed huwelijk, het kan eventueel nog naar beter. Deze cursus is niet alleen bedoeld voor stellen met problemen.

Cursusleiders

Derk en Wilma Vosgezang

Met dank aan vrijwilligers, CSG Reggesteyn en de PKN kunnen wij de kosten voor deze cursus  laag houden. Elke lesavond is er een warme maaltijd (3-gangen), koffie of thee en elke deelnemer krijgt een eigen cursus boekje.
Wij vragen een geheel vrijwillige(!) bijdrage in de kosten. Elke lesavond kost ca. €7 per stel daarin is bij inbegrepen €18 voor twee cursus boekjes. 

Er wordt lesgegeven op CSG Reggesteyn te Rijssen

Voor meer informatie en opgave bel Derk of Wilma op 0548-518 866. Je kunt ook contact opnemen via e-mail

Neem contact op via e-mail