Dabar Rijssen

Voor wie:

Jongeren vanaf 18 jaar

Waar:

Camping 't Molke, Zuna

Wanneer:

Iedere zomervakantie

Contact:

dabar.rijssen@gmail.com

Wat is Dabar?

Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl. Jaarlijks gaat het om zo'n 450 jongeren, die werken op meer dan 20 campings.

Het diepste motief voor dit werk is Gods liefdevolle betrokkenheid op de wereld, die tot uitdrukking kwam in het leven, het lijden en sterven en de opstanding van Jezus Christus. God gaf zijn Zoon voor de wereld, Hij zond zijn Geest en Hij zendt de christelijke gemeente in de wereld om gestalte te geven aan zijn Koninkrijk.

Bij Dabar richt deze zending zich in het bijzonder op de mensen die onbekend zijn met het geloof en de kerk, of hiervan vervreemd zijn geraakt. Vanuit de plaatselijke gemeente worden de Dabar-deelnemers uitgezonden om met hun aanwezigheid en activiteiten God present te stellen in het leven van de campinggasten. Zo mogen zij hen uitnodigen tot het ervaren van en het delen in de liefde van God.

Camping 't Mölke
Camping 't Mölke is een echte familiecamping met ongeveer 250 staanplaatsen. De camping ligt aan het riviertje De Regge, heeft een overdekt zwembad, een binnenspeelplaats, een airtrampoline, een sportveld, bowlingbaan, enz. enz. De beheerder is duidelijk blij met de Dabarteams op de camping waardoor er een goede samenwerking met het recreatieteam mogelijk is.

Accommodatie
Als team verblijf je in 2 caravans op een kampeerplek tussen de campinggasten. De activiteiten vinden grotendeels plaats vanuit een grote witte tent centraal op de camping. Keyboard, geluidsapparatuur, Skottelbraai; alles is aanwezig voor een onvergetelijke Dabarperiode!

De commissie
De commissie bestaat uit zeven personen die allemaal iets hebben met evangelisatie, camping en praktisch christen-zijn. Sinds 1989 zijn we actief op camping 't Mölke. De camping is groter geworden, het Dabarwerk is een stuk professioneler geworden, maar de drijfveer is altijd hetzelfde gebleven: mensen winnen voor Christus.

De commissie zorgt voor een goede huisvestiging, alle materialen voor de activiteiten, voldoende leefgeld voor de Dabarperiode, boodschappen en natuurlijk alle ondersteuning die nodig is. Verder organiseert de commissie een kennismakingsdag waarop het team met elkaar kennis kan maken, de camping bezoekt en aan het programma kan werken.

Dabar Rijssen 2019

Week 1: 20-07 t/m 27-07
Week 2: 27-07 t/m 03-08
Week 3: 03-08 t/m 10-08
Week 4: 10-08 t/m 17-08

(Opgeven voor twee weken is ook mogelijk!)

Bezoek onze Facebookpagina