Veelgestelde vragen

Hoe doe ik doopaangifte?
Neem contact op met de predikant van de wijk waartoe u behoort. (Zie de pagina 'De zes wijken') Zij helpen u graag verder.Wij willen trouwen
Met het oog op een trouwdienst dient u tijdig contact op te nemen met de wijkpredikant van de aanstaande bruid. Dit graag vóór alle andere afspraken. Na toestemming door de kerkenraad kunt u voor het reserveren van een kerkgebouw terecht bij mevrouw Zandvoort, tel. 51 97 33.


 
Ik wil graag iets betekenen voor de kerk.
Klik hier om u aan te melden voor de vacature-/vrijwilligersbank.Ik wil iets schenken.
U kunt hiervoor contact opnemen met de diaconie als u het aan een goed doel wilt schenken of met de kerkrentmeesters als u het wilt schenken ter instandhouding van onze eigen gemeente (gebouwen, predikanten).Een legaat schenken.
Indien u het College van Kerkrentmeesters met een legaat wil begunstigen bij testament dient u hiervoor contact op te nemen met een notaris. Deze kan u uitgebreid informeren.
De omschrijving zou als volgt kunnen luiden: ‘Ik legateer vrij van rechten aan het College van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente van Rijssen een bedrag van € ….. om te worden afgegeven zonder kosten, drie maanden na mijn overlijden.’
Zijn mijn giften aftrekbaar?
De Hervormde Gemeente van Rijssen heeft de ANBI-status. Dit betekent dat een gift aan de Hervormde Gemeente fiscaal aftrekbaar is.
Hiervoor gelden wel enkele regels: u moet kunnen bewijzen dat u een gift heeft gegeven (bijvoorbeeld door middel van een bankgiro-overschrijving of een kwitantie van aankoop van collectebonnen) en giften zijn pas aftrekbaar boven een bepaalde drempel. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de belastingdienst.
Als u een gift door middel van een legaat of erfstelling wilt geven (in uw testament), kunt u contact opnemen uw notaris.
Ik wil iets op de website plaatsen.
Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via email: webteam@hervormdrijssen.nlIk wil een zaal reserveren.
Heeft u een vergadering of andere kerkelijke samenkomst? Hiervoor kunt u een ruimte reserveren via de zaalagenda.Ik beheer een deel van de website en loop tegen problemen aan. 
U kunt voor ondersteuning contact opnemen met webteam@hervormdrijssen.nl


Ik heb zorg nodig.

De diaconie wil u graag, indien u hulp nodig heeft, voorzien van de juiste informatie omtrent onderstaande maatschappelijke zorginstanties en indien nodig samen met u de eerste kontakten leggen.
U kunt contact opnemen met u sectie diaken, hij zal u verder helpen. 

Carintreggeland
RST Zorgverleners
Stichting Maatschappelijk Werk Noord West Twente
Zorgaccent Thuiszorg
Stichting Terwille, Christelijke verslavingszorg
Mantelzorghulp
Missionair Diaconaal Centrum de Herberg
 
 
Nog een vraag?

De vragen op deze pagina zijn zorgvuldig samengesteld. Heeft u een vraag maar kunt u het antwoord op deze pagina of op de website niet vinden? Stuur uw vraag dan naar kerkelijkbureau@hervormdrijssen.nl