Jongerenwerkers

Thomas Abbes
Als jeugd- en gezinswerker mag ik mij inzetten in het jeugd- en gezinswerk binnen hervormd Rijssen. Coachen, aansturen, motiveren en toerusten zijn daarin belangrijke taken. Een hele veelzijdige job waar geen dag hetzelfde is. Ik hoop deze gemeente te mogen dienen met de gaven en talenten die ik heb ontvangen. En doe dit graag samen met heel veel andere mensen zodat jongeren God, elkaar én zichzelf (beter) leren kennen.
Ik woon in Vriezenveen, maar ben regelmatig te vinden in Rijssen. Zit dan vaak in De Fakkeldrager, maar ik kom gerust langs op een vergadering of bij jullie thuis, dus heb je vragen, app of mail me dan!

E-mail Thomas

Arjan Slagman
Ik ben de jongerenwerker die aangesteld is voor het open jeugdwerk binnen onze Hervormde Gemeente.  Het open jeugdwerk binnen de HGR is er in verschillende vormen voor verschillende leeftijden. Zo hebben we het 10-erhonk, de Try Out & Zaterdagavondwerk Hoeksteen.  Op al deze plekken bieden we jongeren een stuk ontspanning aan waarbij we de Christelijke identiteit als leidraad in ons werk gebruiken. Mocht je vragen aan mij hebben mail dan gerust.

E-mail Arjan

Breed aanbod Jeugdwerk!
Binnen onze Hervormde Gemeente Rijssen (HGR) hebben we een heel breed aanbod aan jeugdwerk. Dit varieert van kerkelijk jeugdwerk tot  openjeugdwerk.  Zo willen  we  de kinderen en jongeren van onze gemeente een plek  bieden om te kunnen  groeien van dooplid tot discipel, en waar we toegankelijk zijn voor andere kinderen en  jongeren.

Waarom vinden we als gemeente dit zo belangrijk?
Binnen de HGR willen we jongeren begeleiden in het proces van dooplid tot discipel.  We willen hen helpen te groeien en te komen tot het doel waarvoor God hen gemaakt heeft. We willen ze helpen en ondersteunen hun plek binnen de gemeente te vinden en ze te laten groeien in hun geloof. Tot eer van God! Zie voor meer informatie het beleidsplan voor het jeugdwerk ‘Ons een zorg?!’

Vrijwilligers
Er zijn veel vrijwilligers die samen met elkaar hierin hun talenten willen gebruiken om zo met elkaar tot eer van God de jongeren te begeleiden in het opgroeien. Wil je je ook inzetten als vrijwilliger binnen het jeugdwerk, neem dan contact met ons op!

We bieden verschillende plekken:

  1. Er zijn plekken waar het leren centraal staat, denk aan catechisatie, zondagsschool en JV.
  2. Er zijn ook plekken waarbij  naast het leren er meer ruimte is voor onderlinge ontmoetingen  en ontspanning, zoals bijvoorbeeld de  jeugdclubs, JV, kinderbijbelclub.
  3. En er zijn plekken waarbij vooral de ontmoetingen centraal staan, en deze vanuit een christelijke visie worden vormgegeven. Denk dan aan het openjeugdwerk, zoals tienerhonk, zaterdagavond werk Hoeksteen en Try-out.